Χαιρετισμός προέδρου για το 2015 07/01/2015

αναρτήθηκε στις 07/01/2015

                                                                               Ηράκλειο,  5/1/2015

 

"Χαιρετισμός προέδρου για το 2015"

 

Συνάδελφοι,

      Tο 2015 είναι μια κρίσιμη χρονιά. Μια χρονιά  που ξεκίνησε με  γεγονότα, προβλήματα και καταστάσεις που δεν ήταν αναμενόμενα και δεν είναι συνήθη για την χώρα μας. Μια χρονιά κομβική και κρίσιμη.
     Αυτή τη νέα χρονιά οφείλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να μετατρέψουμε τις δυσκολίες σε προκλήσεις δημιουργίας συνθηκών που μας αξίζουν ως πολίτες αλλά και ως ιατροί αυτής της χώρας. Έχουμε δύο επιλογές. Η πρώτη η «συναισθηματική» επιλογή, να καταγγείλουμε τους πάντες αναπολώντας το «ένδοξο» παρελθόν. Η δεύτερη η «λογική» επιλογή, είναι να προηγούμαστε  των εξελίξεων,  να καταθέτουμε δημιουργικές προτάσεις, προσβλέποντας στο μέλλον μας ως ιατροί επιστήμονες, επαγγελματίες της υγείας, αλλά και ως πολίτες που μπορεί κάποια στιγμή και ν’  αρρωστήσουμε.
      Θέση μου είναι ότι αυτή ακριβώς οφείλουμε να ακολουθήσουμε. Την τολμηρή επιλογή της κοινής λογικής και της δημιουργίας. Να  αφήσουμε στη άκρη τις φοβίες, τις αναστολές και την ηττοπάθεια. Να κάνουμε την διαφωνία δύναμη σύνθεσης, συνοχής και δημιουργίας. Να καταθέτουμε εμείς προτάσεις,  για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, για το ΤΣΑΥ, για την εκπαίδευση και την αξιολόγηση μας δίδοντας το μήνυμα ότι προέχει ο άνθρωπος των αριθμών.
      Να κάνουμε τον Ιατρικό Σύλλογο, τον Σύλλογο μας,  ουσιαστικό θεσμικό σύμβουλο της πολιτείας  με συμμετοχή και δημιουργικές δράσεις. Να γίνουμε ξανά ιατροί  δίδοντας στην πολιτεία να καταλάβει ότι ένα ανθρωποκεντρικό σύστημα υγείας λειτουργεί με ιατρούς  κι όχι με «παρόχους». Να δώσουμε στην κοινωνία το μήνυμα ότι η επιστημονική κοινότητα, ΕΜΕΙΣ, μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Σε καιρούς κρίσεις οι τολμηρές επιλογές αποδεικνύονται δυνητικά, οι πιο επωφελείς.
      Με αισιοδοξία και πίστη, με όραμα και αποφασιστικότητα,  εύχομαι  ο απολογισμός του 2015 να έχει θετικό πρόσημο αποτελεσμάτων ουσιαστικού περιεχομένου και σημαντικών βελτιώσεων δεδομένων συνθηκών και καταστάσεων.
    
Καλή χρονιά, με υγεία, δύναμη και δημιουργικότητα.
   

                                  
Ο  Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου

Χάρης Χ. Βαβουρανάκης
 

05/12/2022 09:11:38