ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 2018 17/12/2018

αναρτήθηκε στις 17/12/2018

Ηράκλειο, 17/12/2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ι.Σ.Η. για τα παιδιά μας έγινε πια θεσμός.

Έτσι, λοιπόν, το Σάββατο 15/12/2018, μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τις κινηματογραφικές προβολές «ΡΑΛΦ  ΕΝΑΝΤΙΟΝ  ΙΝΤΕΡΝΕΤ», «Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ 4 ΒΑΣΙΛΕΙΑ» και «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ» στον κινηματογράφο TALOSPLAZA.

Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε, να κουβεντιάσουμε και να ανταλλάξουμε ευχές σε ένα ευχάριστο και γιορτινό περιβάλλον και να μοιράσουμε δώρα και ευχές στα παιδιά μας.

Χρόνια πολλά σε όλους, με πολλές, χαρούμενες κι ευτυχισμένες

οικογενειακές στιγμές!

 

 

Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

Χάρης Βαβουρανάκης                                                              Kων/νος Χλαπουτάκης

 

 

Υπεύθυνη Διοργάνωσης

Χριστίνα  Μπασιούρη - Ανδρεαδάκη

Μέλος Δ.Σ. Ι.Σ.Η.

 

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΙΣΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ 14/12/2018

αναρτήθηκε στις 14/12/2018

Αριθ. Πρωτ. : 1900

                                                                                     Ηράκλειο, 14/12/2018

 

  

ΠΡΟΣ:

Υπουργό Υγείας, κο Ανδρέα Ξανθό

ΚΟΙΝ/ΣΗ:

Πρόεδρο Π.Ι.Σ.. κο Μιχ. Βλασταράκο

 

Κύριε Υπουργέ,

με αφορμή τη σημερινή μας συνάντηση, θα θέλαμε να σας θέσουμε τα κύρια θέματα που απασχολούν τους γιατρούς του Συλλόγου μας και να σας παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας για την επίλυσή τους.

A. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

Από την 1η Αυγούστου, με δική σας Υπουργική Απόφαση, άρχισε και επισήμως η εφαρμογή του θεσμού του Οικογενειακού Γιατρού.  Η περιορισμένη ανταπόκριση στην κάλυψη των θέσεων Οικογενειακών Γιατρών που έχουν σχεδιαστεί για τις ανάγκες του αστικού πληθυσμού της χώρας, αλλά και η περιορισμένη ανταπόκριση των πολιτών στον νέο θεσμό, αποτελούν κοινή διαπίστωση.

Αποτελεί πάγια και αδιαπραγμάτευτη θέση μας ότι, όλοι οι γιατροί, είτε έχουν σύμβαση είτε όχι με τον ΕΟΠΥΥ, είτε ενταχθούν είτε όχι στον νέο θεσμό, έχουν το δικαίωμα να γνωματεύουν, να συνταγογραφούν εργαστηριακές εξετάσεις και φάρμακα και φυσικά, έχουν τη δυνατότητα να παραπέμπουν τους ασθενείς τους για εξέταση και ενδεχόμενη νοσηλεία σε Νοσοκομείο, όποτε το κρίνουν αναγκαίο.

Πιστεύουμε ότι, ο θεσμός του Οικογενειακού Γιατρού  είναι δικαίωμα για τον πολίτη και όχι μια τυχαία αντιστοίχιση, με βάση τοπογραφικά ή δημογραφικά κριτήρια. Η δημιουργία και η εφαρμογή ενός προγράμματος σύγχρονης, αποτελεσματικής και αξιόπιστης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι υποχρέωση της Πολιτείας.

Οι θέσεις μας είναι γνωστές. Για μια ακόμη φορά, καταθέτουμε τις προτάσεις μας για μια σύγχρονη, αξιόπιστη και αποτελεσματική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας,  με πυλώνες την ελεύθερη επιλογή γιατρού από τον πολίτη, χωρίς χωροταξικούς ή άλλους περιορισμούς, τη χρήση της ηλεκτρονικής  κάρτας ασθενούς παράλληλα με την εφαρμογή δυναμικού, ετήσιου κλειστού προϋπολογισμού ανά ασθενή (με βάση την ηλικία, το φύλο και τη νοσηρότητα), έτσι ώστε ο  πολίτης να αποκτήσει την υπευθυνότητα της διαχείρισης της φροντίδας και των οικονομικών της υγείας του, τη δημιουργία  και λειτουργία Αστικού Τύπου Κέντρων Υγείας 24-ώρου εφημερίας για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών που δεν χρήζουν νοσηλείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα Νοσοκομεία.

 

Β. ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ:

Συνταγογράφηση:  Με απόφαση του ΕΟΠΥΥ, τα παραπεμπτικά των εργαστηριακών εξετάσεων έχουν διαφορετική χρονική ισχύ όταν εκτελούνται από ελεύθερους επαγγελματίες (3 εβδομάδες) και διαφορετική χρονική ισχύ όταν εκτελούνται σε κρατικές δομές (8 εβδομάδες). Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται μεγάλη σύγχυση και ταλαιπωρία  στους πολίτες. Η ισχύς των παραπεμπτικών δεν πρέπει να μεταβάλλεται ανάλογα με το που αυτά εκτελούνται. Αυτού του είδους η αντιμετώπιση, μόνο προβλήματα δημιουργεί.

Για μας, το να έχουν τη δυνατότητα οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί να συνταγογραφούν ιατρικές  εξετάσεις και φαρμακευτική αγωγή στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας, θεωρείται αυτονόητο. Με τον τρόπο αυτό, μπορεί να αποσυμφορηθούν σημαντικά τα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων και των άλλων κρατικών δομών.

Κανένα φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή. Αυστηρή τήρηση των ιατρικών πρωτοκόλλων. Ζητούμε  τη θεσμοθέτηση αυστηρού νομικού πλαισίου, εντός του οποίου κανείς δε θα μπορεί  να πάρει ή να δώσει οποιοδήποτε φάρμακο, υποκαθιστώντας ουσιαστικά τον θεράποντα ιατρό. Να εφαρμοστεί, επιτέλους, η θεραπεία μηνός και το ημερήσιο κόστος νοσηλείας στην χορήγηση όλων των φαρμάκων.

 

Clawback & Rebate:  O ΕΟΠΥΥ με φορολογικά και νομοθετικά τεχνάσματα προσπαθεί να μειώσει, πλασματικά, το λογιστικό του χρέος, πάντοτε σε βάρος των γιατρών. Βρισκόμαστε ήδη στον Δεκέμβριο και οι εργαστηριακοί και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί δεν έχουν ενημερωθεί  ακόμα ούτε για το 1ο εξάμηνο του 2018 !  Στον ήδη ελλειμματικό προϋπολογισμό των εργαστηρίων, προστίθεται τώρα και το κόστος των εξετάσεων προληπτικού ελέγχου, που επιβαρύνει εξολοκλήρου τον γιατρό, από την στιγμή που αυτές προστίθενται / εντάσσονται σε έναν κλειστό, περιορισμένο προϋπολογισμό.  Οι προτάσεις μας:

- Κατάργηση του άδικου νόμου του Clawback και του Rebate. Κάθε εξέταση που εκτελείται πρέπει να αμείβεται χωρίς περικοπές.

- Άμεση εφαρμογή του δυναμικού ετήσιου πιστωτικού ορίου ανά ασθενή (plafond), που θα υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία, το φύλο και τη νοσηρότητα, για επισκέψεις και εξετάσεις και παράλληλα με την ηλεκτρονική κάρτα υγείας του ασθενούς, θα οδηγήσει στον πλήρη, δίκαιο και ουσιαστικό οικονομικό εξ ορθολογισμό του συστήματος, καταργώντας στην πράξη το Clawback.  

- Άμεση εφαρμογή από τον ΕΟΠΥΥ - ΗΔΙΚΑ συστήματος ειδοποίησης στο e-dapy  για την υπέρβαση του κλειστού προϋπολογισμού ανά μήνα.

         

Αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών: Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ταμείων που μεταφέρθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ στον ΕΦΚΑ, δεν έχουν ακόμα αποπληρωθεί. Ζητούμε την άμεση εκκαθάριση τους και την αποπληρωμή τους χωρίς καμία παρακράτηση.

 

Ιατρικά  ΠιστοποιητικάΠαρατηρείται, όλο και συχνότερα, κρατικές υπηρεσίες να μην αναγνωρίζουν γνωματεύσεις ελεύθερων επαγγελματιών γιατρών, με το πρόσχημα της ύπαρξης εσωτερικών εγκυκλίων που το επιβάλλουν. Ζητούμε την άμεση και χωρίς εξαιρέσεις, εφαρμογή του νόμου που θεσμοθετεί και εξισώνει τη νομική ισχύ στις γνωματεύσεις των γιατρών, ανεξάρτητα από το αν εργάζονται στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες (βεβαίωση λοχείας, αναρρωτικές άδειες αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ΔΕΗ κ.τ.λ) και να μην προσβάλλονται οι θεράποντες ιατροί.   

 

Γ. ΙΑΤΡΟΙ ΕΣΥ

 

Αναδρομικά: Παρά τη δημοσίευση της  υπ΄ αριθμ. οικ./2/88240/ΔΕΠ Υπουργικής Απόφασης η οποία ορίζει τον τρόπο καταβολής των αναδρομικών βάσει του Ν. 4575/2018 για τους γιατρούς ΕΣΥ κάθε βαθμίδας (επιμελητές, επικουρικούς, ειδικευόμενους και εξειδικευόμενους), η αποπληρωμή τους καθυστερεί. Ζητούμε την επιτάχυνση της διαδικασίας αποπληρωμής τους.

 

Φορολόγηση απογευματινών ιατρείων: Η συμμετοχή   ενός   γιατρού   στα   απογευματινά   ιατρεία   των   κρατικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων,  εξακολουθεί και σήμερα   να φορολογείται  ως   επιχειρηματική   δραστηριότητα   (φόρος   22-45%,   εισφορά αλληλεγγύης,   προκαταβολή  φόρου   100%). Σύμφωνα με την τελευταία  εγκύκλιο της παράλληλης εργασίας,   επιβαρύνονται με εισφορές ΕΦΚΑ ελεύθερου επαγγελματία (20%).  Σημειώστε ότι, οι νοσηλευτές και το διοικητικό προσωπικό που συμμετέχει στην ολοήμερη λειτουργία των ιατρείων, υπόκεινται σε φορολόγηση μισθωτής εργασίας. Για την αποκατάσταση της στρεβλότητας, στο πλαίσιο της ισότητας και της δικαιοσύνης, ζητούμε να αντιμετωπίζονται ως έχοντας σχέση εξαρτημένης εργασίας, γιατί :

α. τα απογευματινά ιατρεία λειτουργούν μέσα  στο Νοσοκομείο,

β. η αμοιβή εισπράττεται από το Νοσοκομείο,

γ. η απόδειξη δίδεται στον ασθενή από το Νοσοκομείο (δεν είναι απόδειξη του ιατρού),

δ. ο γιατρός πληρώνεται από το Νοσοκομείο μέρος των χρημάτων της συνολικής  επίσκεψης.

 

Επικουρικοί γιατροί: Το πρόβλημα με τους επικουρικούς γιατρούς συνεχίζεται. Απλά μετατίθεται στον χρόνο, παραμένοντας, έτσι, σε ομηρία. Ο θεσμός του επικουρικού γιατρού, ενώ δημιουργήθηκε για να καλύψει έκτακτες ανάγκες,  στην ουσία καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Με τη διαρκή μετάθεση του προβλήματος, έχουν δημιουργηθεί επικουρικοί γιατροί 2 ταχυτήτων: αυτοί με συνεχείς παρατάσεις και αυτοί που δεν μπορούν να βρουν θέση (χωρίς να έχουν «λιγότερα προσόντα»). Είναι δε προφανές ότι, τυχόν απομάκρυνσή τους, θα ανατρέψει πλήρως τον λειτουργικό σχεδιασμό Τμημάτων, Κλινικών και Νοσοκομείων. Προτείνουμε:

Στα τμήματα που καλύπτονται  για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της τριετίας με επικουρικούς γιατρούς και που είναι προφανής η πάγια και διαρκής ανάγκη σύστασης οργανικής θέσης, να δρομολογείται άμεσα η προκήρυξη θέσεων Επιμελητών Β. Διασφαλίζεται, με τον τρόπο αυτό, η αξιολόγηση των γιατρών με επιστημονικά κριτήρια, χωρίς να επιβαρύνεται επιπλέον ο κρατικός προϋπολογισμός,  αφού οι επικουρικοί γιατροί ήδη αμείβονται.

 

Εξειδικεύσεις: Με το ΦΕΚ 3958/12.09.2018 κατοχυρώνονται επίσημα στην Ελλάδα 7 εξειδικεύσεις (Επείγουσα Ιατρική, Επεμβατική Ακτινολογία, Λοιμωξιολογία, Κλινική Μικροβιολογία, Εντατική Θεραπεία Ενηλίκων, Εντατική Θεραπεία Νεογνών και Διαβητολογία). Με εξαίρεση την εξειδίκευση στην Εντατική Θεραπεία (Ενηλίκων και Νεογνών), για τις υπόλοιπες εξειδικεύσεις δεν έχει γίνει καμία κίνηση ώστε να ανοίξουν στα νοσοκομεία έμμισθες θέσεις εξειδικευόμενων γιατρών. Η άμεση θεσμοθέτηση θέσεων θα ενισχύσει με γιατρούς τα Νοσοκομεία και θα αποτελέσει διέξοδο παραμονής για πολλούς νέους γιατρούς, προς όφελος της Υγείας.

 

Κύριε Υπουργέ,

παραμένουμε στη διάθεσή σας, με μοναδικό στόχο την προάσπιση της υγείας του Έλληνα πολίτη και την αξιοπρέπεια του Έλληνα γιατρού.

 

 

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ     

 

ΧΑΡΗΣ Χ.ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗΣ                                          ΚΩΝ/ΝΟΣ Γ. ΧΛΑΠΟΥΤΑΚΗΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΣΗ 2018 13/12/2018

αναρτήθηκε στις 13/12/2018

Ηράκλειο, 12/12/2018

 

Ελάτε να καλωσορίσουμε τις γιορτές και να νιώσουμε το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα.

Σας περιμένουμετο ΣΑΒΒΑΤΟ 15/12/2018 και ώρα 11:00 στο Κινηματοθέατρο TALOS PLAZA.

Τα παιδιά  θα απολαύσουν τις ταινίες ««ΡΑΛΦ  ΕΝΑΝΤΙΟΝ  ΙΝΤΕΡΝΕΤ», «Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ 4 ΒΑΣΙΛΕΙΑ» και για τους μεγαλύτερους μας φίλους  «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ».

Επίσης …. ποπ-κορν για τα παιδιά, brunch για τους γονείς και …. και χριστουγεννιάτικο δωράκι φεύγοντας...!

 

Μια προβολή προσφορά στα παιδιά μας...!

 

Περιμένουμε τις συμμετοχές σας...

 

 

Υπεύθυνη Διοργάνωσης

Χριστίνα  Μπασιούρη - Ανδρεαδάκη

Μέλος Δ.Σ. Ι.Σ.Η.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ 10/12/2018

αναρτήθηκε στις 10/12/2018

Ηράκλειο, 10/12/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες,

Στα πλαίσια του περιορισμού των δαπανών για την Υγεία, άρχισε να λειτουργεί από 01/08/2018 ο περίφημος θεσμός του «Οικογενειακού Ιατρού», με τρόπο αυθαίρετο και χωρίς να έχει προηγηθεί σοβαρή διαβούλευση με την επιστημονική κοινότητα.

Ο Οικογενειακός Ιατρός, ειδικότητας Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας ή Παιδιατρικής, καλείται να αναλάβει συγκεκριμένο πληθυσμό ευθύνης (2250 ενήλικες και 1500 παιδιά) και να υπηρετεί σε Δημόσιες Δομές Υγείας (ΤΟΜΥ, ΠΕΔΥ).

Λόγω αδυναμίας του συστήματος, δόθηκε η δυνατότητα σύμβασης και με ιδιώτες οικογενειακούς ιατρούς με συγκεκριμένο, επίσης, πληθυσμό ευθύνης και καθορισμένο ωράριο λειτουργίας (4 ώρες καθημερινά) και πάλι, όμως, οι γιατροί δεν επαρκούν. Η  πρόσβαση στον Οικογενειακό Ιατρό παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, διαταράσσοντας, έτσι, τη σχέση εμπιστοσύνης γιατρού – ασθενή, αυξάνοντας την αναμονή, τη γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία, γυρίζοντας μας χρόνια πίσω.            

Όλοι οι γιατροί, είτε έχουν σύμβαση είτε όχι με τον ΕΟΠΥΥ, διατηρούν το δικαίωμα να γνωματεύουν, να συνταγογραφούν εργαστηριακές εξετάσεις και φάρμακα και φυσικά, έχουν τη δυνατότητα να παραπέμπουν τους ασθενείς τους για εξέταση και ενδεχόμενη νοσηλεία σε Νοσοκομείο, όποτε αυτό κρίνεται  αναγκαίο.

Καθίσταται, συνεπώς, σαφές ότι, οι διαρροές των τελευταίων μηνών,  ομολογούν εμφατικά την προχειρότητα του σχεδιασμού και την ανεπάρκεια  του θεσμού, η εφαρμογή του οποίου, με τεχνάσματα και αλχημείες, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Για μια ακόμη φορά, καταθέτουμε τις προτάσεις μας για την ελεύθερη επιλογή γιατρού, χωρίς χωροταξικούς ή άλλους περιορισμούς, με χρήση ηλεκτρονικής  κάρτας ασθενούς, με την εφαρμογή δυναμικού  ετήσιου, κλειστού προϋπολογισμού ανά ασθενή με βάση την ηλικία, το φύλο και τη νοσηρότητα, ώστε ο  πολίτης να αποκτήσει την υπευθυνότητα της διαχείρισης της φροντίδας και των οικονομικών της υγείας του. Επίσης,  τις προτάσεις μας για τη δημιουργία  Αστικού Τύπου Κέντρων Υγείας 24-ώρου εφημερίας για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών  που δεν χρήζουν νοσηλείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα Νοσοκομεία.

Ο θεσμός του Οικογενειακού Ιατρού και η ελεύθερη επιλογή του,  είναι δικαίωμα για τον πολίτη και όχι μια τυχαία αντιστοίχιση, με βάση τοπογραφικά ή δημογραφικά κριτήρια. Η δημιουργία και η εφαρμογή ενός Προγράμματος σύγχρονης, αποτελεσματικής και αξιόπιστης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι υποχρέωση της Πολιτείας και εξασφαλίζεται αφήνοντας στην άκρη ιδεοληψίες, δογματισμούς και εκβιαστικά διλήμματα.

 

Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

Χάρης Χ. Βαβουρανάκης                                                      Κων/νος Γ. Χλαπουτάκης

 

Ο Συντονιστής Ιατρών ΕΟΠΥΥ

Νικόλαος Εμμ. Λαθουράκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ Δ.Σ. ΣΤΗΝ 4η ΤΟ.Μ.Υ. 10/12/2018

αναρτήθηκε στις 10/12/2018

Ηράκλειο, 10/12/2018

                                                                              

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Δ.Σ. ΣΤΗΝ 4η ΤΟ.Μ.Υ.

 

Την 4η Το.Μ.Υ. επισκέφθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018,  μετά από πρόσκληση της συντονίστριας κ. Φωτεινής Αναστασίου.  Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. ενημερώθηκαν για τις συνθήκες εργασίας, τη λειτουργία, και  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  οι γιατροί που εργάζονται στην συγκεκριμένη δομή.

 

 

Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Χάρης Χ. Βαβουρανάκης                                                 Κων/νος Γ. Χλαπουτάκης

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (05/12/2018) 06/12/2018

αναρτήθηκε στις 06/12/2018

Ηράκλειο, 06/12/2018

                                                                                

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                              

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 05/12/2018, η τελετή ορκωμοσίας και απονομής πτυχίων στους νέους πτυχιούχους και στους διδάκτορες παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Οδ. Ζώρα, του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής κ. Γ. Κοντάκη και του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου κ. Χ. Βαβουρανάκη.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου δια του Αντιπροέδρου του κ. Ν. Παπανικολάου, απένειμε στην Αριστούχο των αποφοίτων αυτής της περιόδου το «Μάτι της Υγείας», καθώς και το συμβολικό χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Θερμά συγχαρητήρια στους νέους ιατρούς μας και στις οικογένειές τους, με την ευχή να δουν τα όνειρά τους να γίνονται πραγματικότητα.   

 

 

 

Ο Πρόεδρος                                                                            Ο Γεν. Γραμματέας

Χάρης Χ. Βαβουρανάκης                                                     Κων/νος Γ. Χλαπουτάκης

 

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση ΙΣΗ 2018 03/12/2018

αναρτήθηκε στις 03/12/2018

Ηράκλειο, 03/12/2018

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ι.Σ.Η. 2018

 

 

Ο καταστροφέας Ralph και η πάντα ανήσυχη φίλη του, Vanellope von Schweetz θα ρισκάρουν ένα απίθανο ταξίδι στον αχανή κόσμο του διαδικτύου, αναζητώντας ένα ανταλλακτικό για να σώσουν το Sugar Ruch, το βιντεοπαιχνίδι της Vanellope.

Ταυτόχρονα, όταν η Κλάρα βρίσκεται σ’ ένα παράξενο και μυστήριο παράλληλο κόσμο που είναι το σπίτι της Χώρας των Νιφάδων, της Χώρας των Λουλουδιών και της Χώρας των Ζαχαρωτών, πρέπει να διασχίσει με θάρρος το Τέταρτο Βασίλειο και να αντιμετωπίσει την τυραννική Κόκκινη Μητέρα για να ξαναφέρει την αρμονία στον αλλοπρόσαλλο κόσμο.

Την ίδια στιγμή ο Λούις, ένα ορφανό αγοράκι, ανακαλύπτει τον κόσμο της μαγείας, αφού τόσο ο θείος του όσο και η καλύτερή του φίλη, Φλόρενς, είναι μάγοι. Σύντομα, θα αντιληφθεί πως το σπίτι έχει ένα μεγάλο μυστικό, αφού στους τοίχους του κρύβεται ένα μαγικό ρολόι που έχει τη δύναμη να καταστρέψει τον κόσμο! Θα καταφέρουν να το βρουν και να το σταματήσουν πριν να είναι πολύ αργά;

Όλα αυτά θα τα ανακαλύψουμε μικροί και οι μεγάλοι, παιδιά και γονείς, το Σάββατο 15/12/2018 και ώρα 11:00 στο Κινηματοθέατρο TALOSPLAZAσε μια προβολή προσφορά του Συλλόγου μας. Για όσους γονείς δεν επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις ταινίες θα προσφερθεί brunch στο ΣΙΕΛ CAFEτου TALOSPLAZA.          

Παρακαλούμε όπως μας δηλώσετε τις συμμετοχές σας εγκαίρως (ηλικία παιδιών, συμμετοχές για την ταινία, το café, κ.λπ.), είτε στην ηλ. Διεύθυνση του ΙΣΗ (info@ish.gr) είτε τηλεφωνικά (2810 283385, 330193) στα γραφεία του ΙΣΗ.

 

 

Υπεύθυνη Διοργάνωσης

Χριστίνα Μπασιούρη-Ανδρεαδάκη

Μέλος Δ.Σ. Ι.Σ.Η.

Ενημέρωση - Πρόθεση συμμετοχής: Προβολή ταινιών για παιδιά (15/12/2018) 29/11/2018

αναρτήθηκε στις 29/11/2018

Ηράκλειο, 29/11/2018

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στο Κινηματοθέατρο TALOSPLAZAόπου θα πραγματοποιηθεί προβολή ταινιών αποκλειστικά για τα παιδιά μας.

Πρόκειται να προβληθούν οι ταινίες:  

«ΡΑΛΦ  ΕΝΑΝΤΙΟΝ  ΙΝΤΕΡΝΕΤ» https://youtu.be/BDh7AAnhleE

«ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ»  https://youtu.be/PF7E1Aub16k

«Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ 4 ΒΑΣΙΛΕΙΑ»  https://youtu.be/X5pJmKYlFq4

Η προβολή θα γίνει το Σάββατο 15/12/2018 και ώρα 11:00.

Για όσους γονείς δεν επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις ταινίες θα προσφερθεί brunchστο ΣΙΕΛ CAFEτου TALOSPLAZA.

Για την αρτιότερη οργάνωση της εκδήλωσης, παρακαλούμε όπως μας δηλώσετε την πρόθεση συμμετοχής σας το δυνατόν συντομότερα.

 

Υπεύθυνη Διοργάνωσης

Χριστίνα  Μπασιούρη - Ανδρεαδάκη

Μέλος Δ.Σ. Ι.Σ.Η.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Δ.Σ. Ι.Σ.Η. ΣΕ ΣΩΜΑ 21/11/2018

αναρτήθηκε στις 21/11/2018

Ηράκλειο, 21/11/2018

                                                                               

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Δ.Σ. Ι.Σ.Η. ΣΕ ΣΩΜΑ»

Μετά την επικύρωση των αρχαιρεσιών του Ι.Σ.Η. της 21ης & 22ας Οκτωβρίου 2018 με την υπ΄αριθμ. Πρωτ.15918/13-11-2018 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κατά την 1η συνεδρίασή του στις 20/11/2018 συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:

 

 

 

O Πρόεδρος                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας

 

Χάρης Βαβουρανάκης                                                      Κων/νος Χλαπουτάκης

Δείτε το ιστορικό
18/12/2018 05:03:31